autoškola

  • alenka
  • Avatar uživatele alenka Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
20. kvě 2009 18:35 #396 od alenka
autoškola vytvořil uživatel alenka
Chcem sa zapisat do autoskoly. Na Mestinone je vsak upozornenie, ze moze nepriaznivo ovplynit pozornost pri riadeni motorovych vozidiel. Robil si niekto z Vas vodicak az ked mu zistili myastheniu a musí uzivat Mestinon? Obavam sa, ze mi kvoli tomu moja prakticka lekarka neposudi ako sposobilu na vedenie motorovych vozidiel. A navyse mavam obcas aj diplopiu. :( Cakam Vase reakcie.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
20. kvě 2009 20:37 #397 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:autoškola
Dobrý den,
sám nevím, proč je uvedeno v příbalovém letáku, že Mestinon může ovlivňovat pozornost, spíše se domnívám, že se výrobce "kryje" vůči možnosti případných soudních sporů. Spoustu pacientů, užívajících Mestinon řídí a nemá žádné problémy. Sám jsem psal již několikrát,pro naše pacienty vyjádření, že nemáme námitky proti řízení motorových vozidel. Větší problém vidím v občasném dvojitém viděním, s tím opravdu dost dobře řídit nelze. Zkuste se poradit s Vašim očním lékařem, jestli by Vám nepomohly tzv. prizmatické brýle. Uvidíme, zda se někdo ozve se svými zkušenostmi:dry: .
S pozdravem
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. kvě 2009 13:35 #398 od Dasa
Odpověděl Dasa pro téma Odp.:autoškola
Dobry den,

ja mam ridicak, ale neridim uz nekolik let.Nejenom kvuli tomu, ze mam strach z rizeni jako takoveho, ale myastenie muj strach jeste zvetsila.Jelikoz kdyz jsem nervozni a ve stresu (coz pri rizeni auta jsem), tak mam obcas dvojite videni. Takze si za volant radsi nesedam, i kdyz s autem je to o hodne snadnejsi.Jeste to ale nevzdavam, treba to jednou prekonam.;) Preji hodne stesti v autoskole.Dasa

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. kvě 2009 21:03 #400 od Marcela
Odpověděl Marcela pro téma Odp.:autoškola
Ahoj,
já jsem si dělala řidičák už s myasthenií a ještě k tomu v pokročilejším věku. Zvládla jsem to tenkrát hned na poprvé, ale stejně jsem nejezdila. Na sedadle spolujezdce seděl věčně spěchajicí a navíc cholerický manžel, a to prostě neklapalo. Byla jsem vynervovaná nejen z toho, že mi to tak nejde, ale hlavně z manžela. Jenže život někdy karty pořádně zamíchá - několik let na to manžel zemřel a já byla nucena za volant usednout sama. Přiznám se, byly to nervy, protože provoz ve městě byl ještě větší než, když jsem si dělala řidičák. Začínala jsem opatrně - v neděli kolem poledního, kdy je provoz minimální, jet na velký nákup na druhý konec města. Po vystoupení z auta jsem se zhroutila na nákupní vozík, protože jsem měla, díky nervozitě, slaboučké nohy. Během nákupu jsem se jakžtakž poskládala dohromady a mohla jsem vyrazit směrem domů (doma jsem padla rovnou do křesla). Trvalo to tak dva měsíce, než se mi přestaly klepat nohy a teď už to je dobré (jezdím skoro 3 roky)a auto se stalo mým velkým pomocníkem. Netroufám si na nějaké delší jízdy, protože pak zase nastupuje celková únava (nejvíce jsem jela necelé dvě hodiny v celku za jeden den). Podotýkám, že dvojitým viděním jsem nikdy netrpěla, takže v tom zkušenostmi nemohu sloužit.
Marcela

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. kvě 2009 13:30 #403 od Helena
Odpověděl Helena pro téma Odp.:autoškola
Příjemný den,

musím Vás povzbudit a snad trochu zmírnit Vaše obavy. ŘP jsem dělala s Mestinonem a také v "pokročilém" věku. Doporučení jsem dostala bez problémů a zkoušky zvládla na první pokus. To vypisuji proto, abyste se zbytečně neobávala. U Mestinonu je trošku problém v tom, že alespoň v mém případě, způsobuje někdy určité napětí a neklid v očích. Proto se domnívám, že je v příbalovém letáku ona poznámka. Pokud vyřešíte problém dvojitého vidění, jak už zmínil MUDr. Piťha, vřele Vám doporučuji nebát se a přihlásit se. Mnoho činností se dá zvládnout s myasthenii a věřte, že po dvaceti letech s ní...vím o čem mluvím.:-)
Držím Vám palce a přeji i dobrý zdravotní stav.

S pozdravem
Helena

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Ivana Sporinová
  • Offline
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
22. kvě 2009 20:04 #404 od Ivana Sporinová
Odpověděl Ivana Sporinová pro téma Odp.:autoškola
Ahoj všem, nikdy jsem neměla problémy s řízením,ale je rozdíl,pokud jen tak cárám nebo jedu někam na 4 hodiny.To opravdu nějak nedávám,jak fyzicky,tak bohužel i oči cítím unavené(i dvojité vidění).Tak doporučuji raději cárat:) nebo se nechat vozit jako spolujezdecB) .S pozdravem I.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.322 sekund
Powered by Diskusní fórum