Po operaci

  • Tomáš
  • Avatar uživatele Tomáš Autor tématu
  • Offline
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
22. říj 2008 14:58 #92 od Tomáš
Po operaci vytvořil uživatel Tomáš
Dobrý den pane doktore,
Měl bych na Vás pár otázek:
1.Jsem 4 týdny po operaci a jizva se hojí celkem v pořádku, jen je moc citlivá na dotek (problémem je i tření oblečení při pohybu). Tak se chci zeptat jestli ji už mohu začít mazat sádlem?
2.Při operaci mi vzali na histologii i kousek svalu a ve zprávě se píše ´svalová tkáň je bez strukturálních alterací´. Tak se chci zeptat jakou váhu má vyšetření tohoto kousku svalu ve vztahu k ostatním svalům. Je jasné, že je dobře, že ten sval je v pořádku, než aby byl nějak postižený, ale dá se s nějakou pravděpodobností říci, že i ostatní svaly v těle jsou na tom stejně dobře?
3.Poslední otázka se týká cukání ve svalech. Začnu od začátku: před operací jsem znal občasné záškuby a ´kroucení prstu u nohou´. Problém nastal druhý den po operaci, kdy jsem bral stejnou dávku medikace jako před operací (Mestinon 4x1 a Ubretid 2x1/2), ale jak jsem zůstal ležet, tak jsem asi nepotřeboval tak vysokou dávku a měl jsem asi 1,5 hod ´záchvat´ kdy se mi rozcukali svaly v celém těle (nohy, ruce, záda, oči…), netrefil jsem se prstem na nos, nemohl jsem polykat, měl jsem průjem… nejspíš jsem byl předávkován …Tak mi ubrali večerní mestinon, poté ještě ubretid a zase se mi rozjela slabost… tak jsem se zas pomalu vrátil na původní dávkování. Nyní mi , ale zase často pocukávají svaly v pažích (obvykle v klidu , např. když jsi jdu lehnout, protože jsem unavený), tak se chci zeptat zda mám zkusit ubrat večerní mestinon? A hlavně se chci zeptat jak moc je nebezpečný stav kdy se rozcukají svaly po celém těle?

Děkuji Tomáš

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. říj 2008 19:12 #93 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Po operaci
Dobrý večer Tomáši,
1/4. týden lze opatrně jizvu začít promazávat
2/odběr vzozku tkáně se odebírá u každé operace, histolog se orinatačně zabývá možnými zánětlivými změnami, ale v podtatě to nemá žádný klinický výzam.
3/ záškuby ve svalech jsou skutečně způsoběna relativním ppředávkováním inhibitorů cholineterázy, doporučoval bych spíše vysazovat Ubretid napřed ranní dávku,:unsure: po cca týdnu večerní dávku.
Zdraví dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Tomáš
  • Avatar uživatele Tomáš Autor tématu
  • Offline
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
23. říj 2008 21:19 #96 od Tomáš
Odpověděl Tomáš pro téma Odp.:Po operaci
Děkuji za odpověď. Tomáš

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.178 sekund
Powered by Diskusní fórum