Cestování autem.

  • Fontána
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
12. kvě 2009 13:55 #381 od Fontána
Cestování autem. vytvořil uživatel Fontána
Dobrý den, pane doktore.
Obracím se na Vás s dotazem možná hloupým, ale v tomto směru nemám žádné zkušenosti:
V srpnu jedu na svatbu syna na východní Slovensko až skoro k hranicím s Ukrajinou (je to z Prahy 9OO km). Jedu sice v autě pouze jako spolujezdec, ale mám obavy, že pro mě jako pro myasteničku bude tak dlouhá cesta velmi únavná a obávám se zhoršení příznaků nemoci. Proto se ptám, jestli můžu takový výlet bez většího rizika podstoupit nebo jestli by nebylo lepší udělat v polovině cesty přestávku s přespáním.
Prosím i ostatní: Máte s cestováním nějaké zkušenosti?
Díky moc všem a hezký den :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
13. kvě 2009 22:28 #388 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Cestování autem.
Dobrý den,
Odpovědět na Vaší otázku je nesmírně složité, protože u každého probíhá myastenie odlišně a každý má poněkud jiné schopnosti snášet zátěž. Např, většina lidí snáší špatně horko, ale jsou lidé, kteří naopak snášejí hůže zimu. Dnes je cestování mnohem jednodušší a rychlejší. Cesta jistě nebude trvat méně než 12 hodin. Jedna možnost je vyjet kolem 5.00 udělat přestávku někde po cestě na cca 3 - 4 hodiny mezi 11.00 - 15.00 a do 21.00 -22.00 by jste měli být na místě. Bylo by dobré si udělat přesný itinerář. Druhá možnost je skutečně po cestě přespat. Pokud ste ve slušné kondici, měla by jste zvládnout i tu 1. variantu.
S pozdravem
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
17. kvě 2009 09:42 #390 od Marcela
Odpověděl Marcela pro téma Odp.:Cestování autem.
Ahoj,
myslím, že z toho nemusíš mít strach. Před lety, když ještě žil manžel, jsme vyráželi na jarní prázdniny lyžovat do Itálie (já jsem jela jenom jako servis rodiny :P ). Bylo to přes 800 km a jela jsem také jenom jako spolujezdec. Dělaly se docela časté, ale krátké přestávky. Samozřejmě, že jsem byla hodně unavená - večer jsem šla brzy spát. Druhý den jsem po odchodu lyžující rodinky opět zalehla a dá se říci, že jsem takto strávila celý den. Maximálně jsem se šla na chvilku projít. A další den jsem už byla schopná dělat rodině doprovod do lyžařského střediska.
Bylo by dobré, kdyby jsi se na cestu vydala s předstihem, aby jsi aspoň ten den měla na odpočinek a mohla jsi ho strávit v klidu.
Marcela

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.699 sekund
Powered by Diskusní fórum