Noční potíže s dýcháním

Více
22. zář 2011 19:47 #1234 od huwik
Noční potíže s dýcháním vytvořil uživatel huwik
Dobrý den pane doktore,
Snažila jsem se v diskusi najít někoho s podobným problémem, jako mám já, nicméně jsem nic nenašla, tak se raději zeptám.
MG mám už 7 let, beru Mestinon a Imuran. Do minulého roku jsem měla jen občas potíže (když jsem se nehlídala)- se všemi svaly nejen s dvojitým viděním apod. Nicméně, se mi to tento rok postupně zhoršilo, hodně to kolísá, někdy nemůžu dojít ani na zastávku autobusu a někdy zase cítím jen jemné obtíže.
Co mě ale nejvíc děsí jsou občasné dechové tísně, hlavně v noci, když nemůžu usnout. Celou situaci komplikuje to, že mám astma a potravinové alergie, alergoložka to řešila, navýšila mi spreje na astma, tak, aby se mi to zlepšilo a nezhoršilo mi to MG, výsledek byl jen lehký. Pořád se to aspoň jednou týdne objeví. V noci to obvykle dělám tak, že si vemu Ventolín (který pomůže jen někdy) a pokud je to 4 hod od toho, co jsem si vzala Mestinon, tak si vemu i půlku Mestinonu, potom co vím většinou usnu, ale mám strach, slyšela jsem, že dechová tíseň není sranda, ale moje neuroložka nic neuděla, jen řekla, že se to s tím astmatem může kombinovat. Nevím, co mám dělat :o)
Nejsem doktor, a tak se nemůžu sama dopátrávat, proč nemůžu v noci dýchat. Je možné to nějak zjistit z hlediska MG? Alergoložka mi dělala spirometrii a ta dopadla dobře. Hrozně ráda bych, aby se mi stav zlepšil na původní úroveň, ale nevím, co můžu udělat, všechno jako stres, horko atd. jsem už eliminovala na minimum. Poradíte mi?
Hezký den, Mariana

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. zář 2011 20:43 #1235 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Noční potíže s dýcháním
Dobrý večer,
Otázka není s těch jednodušších. Takhle podle popisu se nedá jednoznačně určit, zda se jedná o dušnost ve spojitosti se svalovou slabostí, nebo v souvislosti s astmatem. Ventolin většinou u myastenie nepomůže, na druhou stranu poloha vleže u myastenie ztěžuje brániční dýchání. Poradil bych Vám se obrátit na nejbližší spánkovou poradnu (bývají v rámci fakultních nemocnic). Je možné udělat noční monitorování na lůžku a změřit dechové parametry, event. zkusit ovlivnit dušnost píchnutím Syntistigminu. Již dlouhou dobu je v myastenie nemocí, která je soustředěna do specializovaných center, obvodní neurologové nemají moc velké zkušenosti.
S pozdravem:)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. zář 2011 11:54 #1236 od huwik
Odpověděl huwik pro téma Odp.:Noční potíže s dýcháním
Děkuji :o) Zkusím co jste mi radil.
Mariana

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.062 sekund
Powered by Diskusní fórum