Je to myasthenie?

  • hanakg
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
28. zář 2010 00:33 - 28. zář 2010 00:34 #1047 od hanakg
Je to myasthenie? vytvořil uživatel hanakg
Vážený pane doktore,pročítám tyto stránky a chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor,co by jste mi event.doporučil.Potíže mi začaly asi před rokem a třičtvrtě.Nedjříve závratě(které vyvolávaly zvracení),rozmazané vidění,pocit tíhy nebo jakéhosi tlaku na krku(nesnesu řetízek nebo košili s límečkem)a zvláštní pocit,jako kdybych sama neudržela hlavu(líčila jsem to lékařce jako kdybych byla marioneta),stále mi padalo něco z rukou,měla jsem problém udržet dítě v náručí(byla jsem na MD s dvojčaty).Následovala únava,zhoršení paměti,dušnost,pocity trnutí v obličeji.Veškeré vyšetření mám negativní-CT mozku,MR mozku,MR C páteře(protruze a degen.změny,ale bez útlaku na nerv.strukt.)ORL pro poloh.závrať,i vyš.likvoru.Protože jsem měla při atakách tachykardii,obvod.lékařka mi nasadila Egilok.Po 5 dnech užívání jsem měla záchvat dušnosti,slabosti končetin,kdy jsem se nemohla postavit,ani mluvit.Manžel mě nechal odvézt RZP na internu,kde mi krom zvýš.leukocytů nic nenašli a stav se upravil.Absolovovala jsem EKG A TK Holter,který byl v pořádku.Na EEG mám popsanou generalizovanou zpomalenou mozkovou aktivitu a na UZ štítné žlázy je mírná event.imunopatie,pro kterou mi OL nasadila Euthyrox.(hodnoty T4 a TSH byly hraniční,TRAK v normě).Po něm mám sice pocit zlepšení paměti a více energie,přesto celkově jsem velice unavená,hodně spím,nejsem schopná vykonávat běžné domácí práce,vlasy si musím mýt a foukat jen ráno,večer jsem tak unavená,že je problém si vyčistit zuby.Poslední dobou mám navíc potíže s polykáním,žvýkáním,v práci na obědě se mi kolegové smějí,že jsem vždy poslední,trnou mi rty a jazyk,dušnost je velice častá(jsem ale astmatička s nadváhou,ovšem spirometrii mám v pořádku a RTG plic také).Nosím brýle na dálku,na čtení mi oční lékařka předespala silnější,ale řekla mi,že dle vyšetření se mi zrak nijak nehorší,přesto se mi často stává,že vidím rozmazaně,jakoby přes folii,když jsem unavená,vůbec nezaostřím,takže nemohu číst.Myslíte,že mám znovu navšívit neurologa?Bojím se,aby mě neposlal na psychiatrii,což už mi naznačili na interně.Jsem z toho docela nešťastná,připadá mi to na necelých 40let docela brzy trávit čas jen poleháváním a spaním,potřebuji být fit,věnovat se dětem,které jsou ještě malé(dvojčata 3apůl roku a 8miletý syn),ale nemám vůbec žádnou energii.Předem MOC děkuji za odpověď.H.
Poslední změna: 28. zář 2010 00:34 uživatelem hanakg.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. zář 2010 23:12 #1050 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Je to myasthenie?
Dobrý večer,
doufám, že nečekáte, že Vám po internetu stanovím diagnózu. V některých případech se může myastenie kombinovat např. s panickými záchvaty, které jsou charakterickické bušením a svíráním u srdce, tlakem v podbříšku a úzkostí.
Rozhodně si nechte nechat nabrat protilátky proti acetylcholinovému receptoru (AChR) a zhotovit elektromyografii - repetitivní stimulaci, ale na pracovišti, kde s tímto vyšetřením mají zkušenosti. V pražském myastenickém centru máme nyní bohužel delší čekací doby - cca 6-7 týdnů.
S pozdravem:)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • hanakg
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
03. říj 2010 17:59 #1060 od hanakg
Odpověděl hanakg pro téma Odp.:Je to myasthenie?
Dobrý den,pane doktore,
děkuji za odpověď,rozhodně jsem nečekala stanovení diagnózy touto cestou,omlouvám se,měla jsem otázku formulovat .....je možné,že by šlo o MG?.....určitě se ale znovu na ko k neurologovi dostavím,mám jen trochu problém s ordin.hodinami..:o)
Jinak jsem Vás samozřejmě pochopila....:P ,ale svírání u srdce ani v podbřišku nemám,tachykardii jsem nijak subjektivně nepociťovala,to byl "objev" OL,která mi doporučila,abych si TK a P při atakách kontrolovala.
Při tom kolapsu mi RZP naměřila TK 80/50,který se pak "vylepšil" na 90/60 (puls mi neměřili),proto mi Egilok vysadili.Dle Holtera jsem měla nejvyšší P 160/min při návštěvě úřadů,kde jsem byla dopoledne zažádat o novou občanku-vše probíhalo normálně v klidu,žádná fronta,žádný stres,já ani nejsem nijak nervní typ,naopak...:P,ale pravda,bylo mi zrovna slabo,je to takové šimrání ve svalech,jak když zrovna zdoláte Sněžku.A tu jsem zdolala před 8mi lety v 5.měs.těhot. se synem a v žádném případě jsem nebyla tak unavená,jak bývám teď. :S
Chtěla bych Vás ještě poprosit o Váš názor,zda můj výsledek EEG(generalizovaná zpomalená aktivita)může být považován za relat.normální ve věku necelých 40let? Byla jsem vždy neposedné hyperaktivní dítě,i v dospělosti :o),to jen teď ty poslední dva roky je ze mě taková "Šípková Růženka".
Při diagnoze MG,(jak jsem zde pochopila) není vyš.EEG stěžejní,ale může gener.zpomal.aktivita s MG souviset?
Děkuji předem a přeji hezký zbytek neděle.
H.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • hanakg
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
29. bře 2011 19:48 #1154 od hanakg
Odpověděl hanakg pro téma Odp.:Je to myasthenie?
Dobrý večer,pane doktore,
po půl roce se vracím a prosím o Váš názor.
Na podzim jsem si na Vaše doporučení nechala nabrat ACHR,výsledek byl negativní.
Potíže s polykáním,závratě,rozmazané vidění a hlavně neustálá únava pokračují nadále,ovšem vzhledem k tomu,že neuroložka mi řekla,že "vypadám zdravě",už na kontroly nedocházím a snažím se s těmito nepříjemnými příznaky prostě nějak "sžít".
Nyní (týden) jsem podstoupila náročnou operaci v celkové anestezii,komplikovanou krvácením a následnou revizí,ale snad už vše v pořádku.
Protože se nesmím kvůli operační ráně předklánět,manžel mi umýval vlasy v záklonu vleže.Celé mytí mohlo trvat maxim.10min,ale já jsem již po malé chvíli nemohla vůbec udržet hlavu,která mi nakonec volně visela dozadu a aby mi mohl hlavu domýt,musel mi hlavu držet v dlani jako novorozeněti.
Děkuji předem za odpověď.
H.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • hanakg
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
29. bře 2011 19:52 - 29. bře 2011 19:55 #1155 od hanakg
Odpověděl hanakg pro téma Odp.:Je to myasthenie?
Poslední změna: 29. bře 2011 19:55 uživatelem hanakg. Důvod: duplikát

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
29. bře 2011 22:37 - 29. bře 2011 22:37 #1156 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Je to myasthenie?
Dobře,
objednejte se k vyšetření na našem pracovišti, nejlépe telefonicky (viz kontakty v menu na levé straně)
S pozdravem :-)
Poslední změna: 29. bře 2011 22:37 uživatelem admin.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.290 sekund
Powered by Diskusní fórum