Sdělení diagnózy

Více
21. zář 2010 18:08 #1037 od Jana1
Sdělení diagnózy vytvořil uživatel Jana1
Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně myastenie. Koncem dubna t.r. jsem brala antibiotika, v té době mi zemřela babička, dělala jsem zkoušky ve škole (dálkové studium VŠ), dcera se "stěhovala z domu" a rekonstruovali jsme dům, v tomto zápřahu jsem občas chodila do posilovny pro ženy. Cca od poloviny června jsem byla hodně unavená, přičítala jsem to všemu viz výše, v polovině července byla taková únava (ruce, nohy..), že doma po práci jsem si chodila lehnout, nakonec se mi udělalo hodně špatně, v nemocnici jsem zkolabovala, na příjmu mi řekli, že to je tetanie. Po týdenní hospitalizaci mi bylo sděleno, že se jedná o latentní tetanii (dělali mi EMG) a depresi (proto prý ta únava). Za 14 dní mi bylo provedeno kontrolní EMG, kde mělo jít o vyloučení (zřejmě myastenie), kde ji lékař ale potvrdil. Projevuje se na dolních a horních končetinách a ztížené dýchání. Další testy (krev i CT) bylo negativní, dostala jsem Mestinol (došlo ke zlepšení velké únavy, dříve jsem nebyla schopná ujít 15 min. po rovině a do mírného kopečku), po měsíci Imuran. Je možné, že se opravdu jedná o mystenii? a prosím o radu, co bude dál. Jestli se nějak vyvarovat infekčním nemocem, stresu (jsem ve 3.r.VŠ) atd. Děkuji Vám za odpověď. Jana Ch.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. zář 2010 23:42 #1038 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Sdělení diagnózy
Dobrý večer,
myastenie se může projevovat nadměrnou únavou a slabostí končetin, bez toho aby se objevilo dvojité vidění či padání víček, či problémy s mluvením a jídlem.
Diagnoza se opírá o klinické vyšetření, včetně provedení testů na únavu, elektromyografické vyšetření tzv. repetitivní stimulací (opakované immpulzy nervu) a odběrem protilátek proti receptoru na svalu (AChR). Diagnózu může podporovat odpověď na Mestinon.
Podle všeho se skutečně u vás jedná o myastenii.
Nemoc může postihovat i jiné svaly.
Nejspíše jste byla vyšetřena v Brně.
U pacientů s prokázanou myastenií se v ČR doporučuje provedení thymektomie - operační odstranění brzlíku u pacientů do 50 - 55 let věku.
Mezi léčebná opatření patří kromě jiného i změnit životní režim, vše dělat plánovaně, nestresovat se, vyhýbat se většímu kolektivu lidí, zejména nyní na podzim k zábraně infekcí apod.
Bližší informace najdete na těchto stránkách a v publikaci pro pacienty (odkaz na úvodní webové stránce).
Hodně štěstí
S pozdravem:)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. zář 2010 08:55 #1039 od Jana1
Odpověděl Jana1 pro téma Odp.:Sdělení diagnózy
Děkuji velice za odpověď. Vyšetřená jsem byla v pražské nemocnici. Při druhém vyšetření na EMG bylo na žádance napsané, k vyloučení repetetivní stimulace. Krev na AchR i CT hrudníku jsem měla negativní. Nadměrná únava se mi projevuje horními a dolními končetinami a ztíženým dýcháním - než jsem v nemocnici udělala ranní hygienu (koupel, čištění zubů), byla jsem vyčerpaná, že jsem stěží došla do postele, také v polovině jídla jsem byla takto unavená. Zhoršil se mi zrak, nepadají mi víčka, ani ne dvojité vidění, ale jakoby rozmazané nebo přes "blánu".. (toto začalo před rokem - byla jsem u očního lékaře). Po 5 týd. užívání Mestinomu (1-0-1) je mi mnohem lépe, 4 týden beru Imuran (1x obden), zatím jsem v pracovní neschopnosti, raději nic nedělám (při pomyšlení jak hodně mi bylo špatně, při zvednutí balíku s vodou v obchodě jsem již doma nebyla schopna vystoupit z auta a jít domů-musel mě "táhnout" manžel, abych došla), vše je mnohem lepší, ale schody, kopec.. mám problémy stále. od dnešního dne budu mít zvýšené dávkování, minulý týden se mi únava trochu zhoršila.. Zatím velice děkuji za Vaše odpovědi. Můžete mi, prosím, napsat, jak se jmenuje Vaše kniha a kde se dá koupit? Přeji hezký den. Jana Ch.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
22. zář 2010 11:23 - 22. zář 2010 11:25 #1040 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Sdělení diagnózy
Dobrý den,
jsem trochu v rozpacích, zda všechno u Vás probíhá tak, jak má.
Naše pracoviště koncentruje největší množství pacientů v ČR.
Nabízím Vám konzultaci v našem Myastenickém centru
Objednat se můžete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (napsat nám můžete rozvnou odkazem z horní lišty) nebo zavolat na tel. 224 965 541
S Pozdravem
dr.Piťha
Poslední změna: 22. zář 2010 11:25 uživatelem admin.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. zář 2010 19:39 #1041 od Jana1
Odpověděl Jana1 pro téma Odp.:Sdělení diagnózy
Dobrý večer, děkuji za nabídku ke konzultaci. Na 22.11. jsem objednaná. Vaše odpověď na mé dotazy a vysvětlení mého stavu znamenala, zda mi na neurologii stanovili správné dávky léků..? Včera mi zvýšili Mestinom na 2-0-1, bude se čekat na reakci a Imuran event. zvýší později (cca za 3-5 týdnů + kontrolní odběr krve).
Zatím velice děkuji za ochotu a odpovědi na mé dlouhé vysvětlení a dotazy. Přeji hezký den.
Jana Ch.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
23. zář 2010 21:01 #1042 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Sdělení diagnózy
Dobrý večer,
vaše informace mi potvrdily, že něco není v pořádku. Dávkování Mestinonu 2-0-1 je "neobvyklé". Navrhuji posunutí termínu vyšetření na pondělí 27.9. ve 13.00. Rád bych, aby se vše u vás vyřešilo co nedříve. Vezměte si s sebou všechny dostupné nálezy provedených vyšetření. Pevně věřím, že na našem specializovaném pracovišti Vám budeme schopni pomoci.
S pozdravem:)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.300 sekund
Powered by Diskusní fórum