Kortikosteroidy

  • Dasa
  • Avatar uživatele Dasa Autor tématu
  • Offline
  • Pokročilý
  • Pokročilý
Více
19. lis 2009 17:06 #641 od Dasa
Kortikosteroidy vytvořil uživatel Dasa
Dobry den pane doktore,

zajimalo by me, jak se telo vyporadava s dlouhodobym prijmem kortikoidu,ktere maji stejnou strukturu jako hormony nadledvinek, a pote s vysazenim techto leku? Snizi se produkce hormonu nadledvinek pri dlouhodobem uzivani napr.Prednisonu a jak telo reaguje, kdyz se tyto leky prestanou uzivat?Je zde nejaky casovy limit jak dlouho se mohou kortikoidy uzivat, aby nedoslo k uplnemu utlumu produkce kortikosteroidu nadledvinkami?
Take jsem se chtela zeptat, jestli vznika zavislost na mestinon?pokud ano, psychicka i fyzicka?a po jak dlouhe dobe od zacatku uzivani?predem dekuji za odpoved.dasa

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
19. lis 2009 23:08 #643 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:Kortikosteroidy
Dobrý večer,
pokud jde o kortikoidy, jejich užívání v nízkých dávkách, navíc v tzv. alternativním podávání obden produkci vlastních hormonů nadledvinek neohrožuje. Žádný časový limit neexistuje, vysazování se provádí opatrně a velmi pomalu, nikdy náhle.
S Mestinonem je to možná paradoxně složitější. Nikde se o tom moc nepíše, ale já dost často při delším užívání pozoruji vazbu psychickou a nejspíše i fyzickou, související s hladinou acetylcholinu na nervosvalové ploténce :)
S pozdravem
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.135 sekund
Powered by Diskusní fórum