Specializovaná péče při MS

  • protivka
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
31. srp 2023 07:53 #2499 od protivka
Specializovaná péče při MS vytvořil uživatel protivka
Dobrý den pane doktore, můj osmdesátiletý otec prodělal myasthenickou krizi, aktuálně je již odpojen od plicní ventilace, dýchá s pomocí tracheostomie, nemůže polykat, má zaveden PEG. Dýchání bez tracheostomie se zatím nedaří. Rehabilitace 1x denně – projde se po oddělení, projede se krátce na rotopedu.
Dle vyjádření primáře ARO Slaný je můj otec vitální a jeho biologický věk je nižší.
Jeho hospitalizace začala na ARO Slaný, pak Neurologická JIP Kladno, zpět ARO Slaný (z provozních důvodů) a teď opět aktuálně Neurologická JIP Kladno. Včera jsem se dozvěděla, že by bylo lepší, kdyby byl předán na DIOP z důvodu, že by se tam věnovali více rehabilitaci a rozdýchávání, aby se mohl případně obejít bez tracheostomie. Aktuálně v Praze ani ve Středočeském kraji není volné lůžko.
Rekapitulace léčby: Léky nasazeny v týdnu od 24.7. (tj. příští týden to bude 6 týdnů od nasazení léků),Plazmaferézy aplikovány ten samý týden -  nebyly dokončeny kvůli infekci v krku. Podání IVIG – podány 31.7. – 4.8. Objednán do Myasthenického centra Kateřinská, Praha: 13.9.
Chtěla bych samozřejmě pro otce tu nejlepší péči, stále věřím, že se jeho stav ještě zlepší a že by se mohl obejít bez tracheostomie i bez PEG. Lze prosím z těchto mých informací posoudit, na jakém specializovaném oddělení by měl tento pacient aktuálně nejlépe pobývat a kde by jeho problémy měli řešit. A jestli by bylo opravdu již v této fázi dobré ho přesunout na DIOP? Moje otázka nepramení z nedůvěry v lékaře na neurologické JIP, jen bych chtěla znát více názorů. Děkuji, hezký den, Alena Protivová

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
01. zář 2023 17:06 #2500 od admin
Odpověděl admin pro téma Specializovaná péče při MS
Dobrý den, dpmnívám se, že by mohly pomoci ještě jedna infuze IVIG (0,4g/kg hmotnosti.Předpokládám, že užívá středně vysoké dávky prednisonu. Zásadní je rehabilitace s nácvikem polykání, vysokobílkvinná dieta apod. Rekonvalescnce po myastenické krizi je bohužel dlouhodobější.
S pozdravem
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • protivka
  • Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
02. zář 2023 11:16 #2503 od protivka
Odpověděl protivka pro téma Specializovaná péče při MS
Pane doktore, moc děkuji za Vaši odpověď. Prokonzultuji to s ošetřující lékařkou.
Děkuji
Alena Protivová

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 2.745 sekund
Powered by Diskusní fórum