Myastnenie: důvod pro imunologické vyšetření

Více
07. dub 2016 10:11 #1713 od huwik
Dobrý den pane doktore,
ráda bych se zeptala, zda je Myasthenie důvodem pro indikaci imunologického vyšetření při neplodnosti? Vím, že se obvykle imunologické vyšetření nejspíš kvůli nákladnosti dělá až při neúspěšných IVF nebo prokázaných potratech, ale otázkou je, jestli se u žen s autoimunitním onemocněním nepostupuje jinak?
Myasthenii mám už od 14 let, kromě ní mám další 3 onemocnění podmíněné imunitou - Astma bronchiale, potravinové intolerance a ekzém. V rodině mám autoimunitu z obou stran rodičů (2 lidé mají lupénku, 1 neplodnost podmíněnou právě autoimunní reakcí)
Už nějakou dobu mám podezření, že jsem zažila několik biochemických těhotenství, scénář je vždy stejný, cca 11. až 14. den po ovulaci dojde k silným bolestem v podbřišku vystřelujícím do zad. Jednou jsem náhodně byla v té době na návštěvě gynekologa a skutečně to vypadalo na těhotenství (zvýšená sliznice), ale bohužel za pár dní nastal tento scénář a menstruace nakonec opožděně přišla. Bohužel nemám ani jedno těhotenství potvrzené, protože vše zanikne těsně před menstruací.
Mám obavy, že díky tomu, že mám Myasthenii, je pravděpodobnější (než u zdravé populace), že mám protilátky proti trofoblastu nebo samotnému embryu.
Nyní podstupuji stimulaci ovulace, která je sice úspěšná z hlediska stimulace, ale po ní nastává výše uvedený scénář. Pokud stimulace nezabere, budeme koncem roku podstupovat IVF.
Proto jsem se chtěla zeptat, zda je u Myastheniček při vyšetření neplodnosti postupováno jinak, protože se dá předpokládat tento problém?

Děkuji za odpověď.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28. dub 2016 00:07 #1729 od admin
Dobrý den,
váš dotaz je velmi zajímavý, nevybavují si v poslední době žádný případ, kdy bychom doporučovali imunologické vyšetření při kombinaci myastenie a neplodnosti, ale z toho co popisujete, je pravděpodobnost výskytu protilátek proti trofoblatům dosti sugestivní, tedy imunologické vyšetření považuji za vhodné.
S pozdravem :)
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.688 sekund
Powered by Diskusní fórum