kontrola KO

  • walzanka
  • Avatar uživatele walzanka Autor tématu
  • Offline
  • VIP EXPERT
  • VIP EXPERT
Více
21. dub 2009 08:01 #358 od walzanka
kontrola KO vytvořil uživatel walzanka
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je vhodné při užívání imuranu kontrolovat krevní obraz,co imuran v těle ničí a zdali může užívání imuranu souviset s tvorbou modřin.Dělají se mi modré modřiny na stehnech a nejsem si vědoma,že bych se někde bouchla.Co to může znamenat?Jinak imuran užívám 5 měsíců -50mg ráno.A mám myasthenii typu 2B.Děkuji pane doktore za odpověď a přeji hezký den.Zdeňka

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21. dub 2009 17:45 #359 od admin
Odpověděl admin pro téma Odp.:kontrola KO
Dobrý den,
zvýšený sklon k modřinám je typičtější při užívání kortikosteroidů. které mohou způsobovat větší "křehkost" cév a ztenčení kůže. U Imuranu se kontroluje spíše bílý krevní obraz, protože se někdy může objevit pokles bílých krvinek, kontrolují sed též jaterní testy. Zkuste si brát nějaký čas Ascorutin a kyslinu listovou, pokud budou obtíže trvat, přeci jen si nechte udělat testy na hemokoagulaci.
S pozdravem
dr.Piťha

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
16. říj 2009 20:27 #593 od alenka
Odpověděl alenka pro téma Odp.:kontrola KO
Zistili mi nizsiu hladinu bielych krviniek (3,33*10 3/µl). Dovodom su asi vysoke davky Imuranu, ktory mi nasledne znizili zo 100 na 75mg denne. O mesiac mam ist na kontrolne vysetrenie krvi. Myslite si, ze za taky kratky cas je mozne dostat hladinu bielych krviniek do normalu?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 1.252 sekund
Powered by Diskusní fórum