Specializovaná péče při MS

  • protivka
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
31 Aug 2023 07:53 #2499 by protivka
Specializovaná péče při MS was created by protivka
Dobrý den pane doktore, můj osmdesátiletý otec prodělal myasthenickou krizi, aktuálně je již odpojen od plicní ventilace, dýchá s pomocí tracheostomie, nemůže polykat, má zaveden PEG. Dýchání bez tracheostomie se zatím nedaří. Rehabilitace 1x denně – projde se po oddělení, projede se krátce na rotopedu.
Dle vyjádření primáře ARO Slaný je můj otec vitální a jeho biologický věk je nižší.
Jeho hospitalizace začala na ARO Slaný, pak Neurologická JIP Kladno, zpět ARO Slaný (z provozních důvodů) a teď opět aktuálně Neurologická JIP Kladno. Včera jsem se dozvěděla, že by bylo lepší, kdyby byl předán na DIOP z důvodu, že by se tam věnovali více rehabilitaci a rozdýchávání, aby se mohl případně obejít bez tracheostomie. Aktuálně v Praze ani ve Středočeském kraji není volné lůžko.
Rekapitulace léčby: Léky nasazeny v týdnu od 24.7. (tj. příští týden to bude 6 týdnů od nasazení léků),Plazmaferézy aplikovány ten samý týden -  nebyly dokončeny kvůli infekci v krku. Podání IVIG – podány 31.7. – 4.8. Objednán do Myasthenického centra Kateřinská, Praha: 13.9.
Chtěla bych samozřejmě pro otce tu nejlepší péči, stále věřím, že se jeho stav ještě zlepší a že by se mohl obejít bez tracheostomie i bez PEG. Lze prosím z těchto mých informací posoudit, na jakém specializovaném oddělení by měl tento pacient aktuálně nejlépe pobývat a kde by jeho problémy měli řešit. A jestli by bylo opravdu již v této fázi dobré ho přesunout na DIOP? Moje otázka nepramení z nedůvěry v lékaře na neurologické JIP, jen bych chtěla znát více názorů. Děkuji, hezký den, Alena Protivová

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Sep 2023 17:06 #2500 by admin
Replied by admin on topic Specializovaná péče při MS
Dobrý den, dpmnívám se, že by mohly pomoci ještě jedna infuze IVIG (0,4g/kg hmotnosti.Předpokládám, že užívá středně vysoké dávky prednisonu. Zásadní je rehabilitace s nácvikem polykání, vysokobílkvinná dieta apod. Rekonvalescnce po myastenické krizi je bohužel dlouhodobější.
S pozdravem
dr.Piťha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • protivka
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
02 Sep 2023 11:16 #2503 by protivka
Replied by protivka on topic Specializovaná péče při MS
Pane doktore, moc děkuji za Vaši odpověď. Prokonzultuji to s ošetřující lékařkou.
Děkuji
Alena Protivová

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.308 seconds
Powered by Kunena Forum