Myasthenie a Homonální stimulace

Více
13. čvc 2016 18:43 #1766 od huwik
Myasthenie a Homonální stimulace vytvořil uživatel huwik
Dobrý den pane doktore,
ráda bych se zeptala, zda má na Myasthenii vliv hormonální stimulace ovulace? Léčím se v Centru asistované reprodukce s polycystickými vaječníky. V březnu jsme zkoušeli cyklus s Clostilbegytem, na který jsem sice, co se stimulace týče, reagovala, ale cítila jsem se po Myasthenické stránce slabá. Měsíc posléze jsme dokonce kvůli MG nasazovali kortikoidy 30 mg (nyní už beru jen 5 mg). Nicméně v tomtéž období jsem prožívala stresovější období, je možné, že mělo vliv i tohle.
I z toho důvodu jsem podstoupila počátkem června laparoskopii - skarifikaci ovaria, aby hormony nebyly třeba. Bohužel podle kontroly měsíc po operaci to vypadá, že jsem na skarifikaci nezareagovala, doktorka sice říkala, že ještě počkáme příští cyklus, zda se to nevzpamatuje. Nicméně řešíme, co dál, protože pokud laparoskopie nepomohla, tak mě čeká hormonální stimulace.
Mám obavy, co udělají s mou Myasthenií cykly s Clostilbegytem a pak případně cykly s gonatropiny. Pokud by nevyšlo ani to, čeká nás IVF. Jaký vliv podle Vás má Clostilbegyt nebo gonatropiny na Myasthenii? Co je pro MG lepší? A pokud dělají problémy oba, nebylo by lepší nedráždit Myasthenii mnoha měsíci s Clostilbegytem, poté UIU, které nemají tak velkou šanci na úspěch a počkat rovnou na IVF, které sice pro Myasthenii taky náročné bude, ale má velkou šanci na úspěch a tudíž větší šanci, že se to nebude muset opakovat?

Díky předem za odpověď :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
14. čvc 2016 22:53 #1767 od admin
Odpověděl admin pro téma Myasthenie a Homonální stimulace
Dobrý den,
odpověď není jednoduchá, protože zkušeností s asistovanou reprodukcí je u myastenie strašně málo. S Clostibegytem nemám žádnou zkušenost, ale gonadotripiny mohou myastenii zhoršit. Osobně bych se přikláněl k IVF s podáním GnRH antagonisty. Hodně štěstí.
S pozdravem :)
dr.Piťha
Poděkovali: huwik

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.903 sekund
Powered by Diskusní fórum